One night in Shanghai

Høy VIP-faktor, mye gratis drikke og sexfiksering er kjennetegnene på utelivet i Shanghai. Pubbing og klubbing har fått en helt ny betydning med sitt pumpende, svette og turbulente natteliv.


cityweekend.com

 
Den milde starten

Med 22 millioner innbyggere kan man trygt si at det finnes et marked for alt. Det finnes dermed utesteder i alle prisklasser, for alle aldre og for alle behov.

Selv med student-tykkelse på lommeboka kommer man langt, da krona står sterkt. De uttallige små pubene og restaurantene tar en tier for pilsen, med fotball på skjermen eller biljard i hjørnet. Den hyggelige brune puben stinker av røyk etter som den nyinnførte røykeloven ikke blir overholdt til hverken punkt eller prikke.

Studentpuben Helens fylles hver dag med studenter fra hele verden. Det spilles musikk etter ønsker og serveres 5 litere med øl. I løpet av semesteret arrangerer de kick off fester med gratis øl for å smøre litt på de sosiale antennene, slik at studenter kan bli godt kjent med hverandre. 

 

Ladies Night

Hold fast damer, jenter og dere midt i mellom. I Shanghai vet de å sette kvinner høyt, - eller i hvertfall å objektivisere dem. Ladies Night er et konsept der jenter drikker gratis frem til midnatt, for å tiltrekke de mannlige betalende kundene. Konseptet har blitt så populært at det nå finnes Ladies Night hver dag på ulike klubber. Noen med gratis manikyr, men alle med gratis drikke. Så mye gratis champagne, frozen margarita eller mojito du bare hæler. Både på godt og på vondt.

Til dere sjalu eller likestillingsfikserte mannlige lesere, finnes det også man's night med gratis øl. Men dette konspetet fungerer merkelig nok ikke andre veien i form av å tiltrekke betalende kvinnlige kunder... Tusenvis av milliardærer

Shanghai har mer enn 132 000 millionærer (folk som har mer enn 10 millioner kroner), noe som har skapt en ekstrem og tydelig VIP-mentalitet i byen. Klubber med medlemskap og høy føring av champagneglass i de høyeste skyskraperne er det mye av. Der er det nulltolleranse for sneakers og tskjorter. På den hippeste klubben M1nt finner du også et hai-akvarie som gir deg følelsen av å vanke rett inn i en episode av CSI Miami.

De mer "tacky" klubbene byr på underholdningsnummer med lettkledde dansere, - på baren, i badekar eller i dusjen. Utfordrende temafester som "slutty nerd" eller "lakk og lær" står til den billig produserte spriten som selges i konsept av "all you can drink" til 100 kroner.

Men den kinesiske spriten gir deg en helvetes hodepine, sånn at du dagen derpå tviler på at det var verdt pengene du sparte. Det samme gjelder alle de gratis tequila shotsene som serveres hver time på Zapatas, og lurte deg opp på bardisken.
Glow sticks motherfucker

Bartendere som setter fyr på baren, lysende drinker og glowsticks utfyller det harry ved drikkekulturen, og jevnes med jorden av DJ- er som skriker "put your motherfucking hands up in the aaaaair" tjue ganger i minuttet. De kinesiske klubbene sprenger trommehinnene med vestlig popmusikk, og brannsikkerheten med de sprengfulle lokalene. Plustelig regner det konfetti. Her og der ligger en sjarmerende bedrukken fyr og sover.

 
shanghaifunparty.com


event1001.com

Fester til klokken er åtte

Etter en lang kveld i de høye stilettene, vil du helst sitte ned, men ikke for en bord-pris på 3000 kroner. Da gjelder det å bli kjent med noen som allerede har sløst bort 3000 kroner på bordplass, og har ennå mer å sløse bort på champagneflasker servert med stjerneskudd og rosa paraplyer av servitører i dress. Folk liker å dele, - eller i hvertfall å vise at de har penger.

Klokken begynner å nærme seg soloppgang (som forsåvidt iakttas fra en av klubb-terassene). Kvelden er ikke over ennå. Nå fylles de virkelige natt-klubbene, der festene fortsetter til klokken blir åtte om morgenen.

Siste post er ved gategrillene som serverer grillspidd og nudler.
 
Taxiene har begynt å kjøre morgentakst, og turen hjem på 20 minutter koster 35 kroner.
One night in Shanghai!

Se Smartshanghai, Cityweekend og Shanghaihighlights for mer informasjon om nattelivet.

7 kommentarer

Evon Wong

17.03.2012 kl.12:00

I am Malaysia chinese from Stavanger and read about you from DN Talent.

Very interesting blog!

Espen

19.03.2012 kl.15:50

Kineseren fra Shanghai jobber i Bergen idag, savner "Party" i Shanghai. Bare misunner, misunner!!

Ole Heggeset Sand

19.03.2012 kl.17:51

Misunnelig, jeg får aldri gratis drikke! :p

Ida Lien

21.03.2012 kl.09:52

Espen: Hvordan er det å gå på Scottsman(eller andre steder) etter Shanghai? Jeg ser for meg at man blir den som begynner annenhver setning med "I Shanghai var det sånn...." og stirrer litt mutt på folkemengden som danser til de samme pianosangene hver lørdag. (:

Ida Lien

21.03.2012 kl.09:54

Ole Heggeset Sand: Jeg ser for meg at Shanghai er ett av de få stedene hvor det faktisk lønner seg å gi bort gratis drikke! Vil helst ikke forestille meg hvordan dette ville endt om det var i Norge;)

Espen

21.03.2012 kl.14:53

Ida Lien. Har vært på Scottsman i Bergen noen ganger, kanskje bare litt for liten dansegulvet men digget meg veldig. Jeg pleier å reise til shanghai nesten 3 ganger i året, så kunne jeg godt spare tid til ?real party? i shanghai med min egen party gjeng der. Og lytte til Kinesisk kurs!
Ååhhh, så gøy det så ut :D

Lizbeth Osnes - Min hverdag med mine interesser, og lidelsen Anorexia Nervosa. Du kan forresten vinne HAIR EXTENTIONS på min blogg! Lizbethosnes.com

Skriv en ny kommentar

Ida Lien

Ida Lien

25, Tønsberg

Jobber i Shanghai og Vietnam. Tidligere student på Fudan University og Tongji University. Finn meg på Twitter @IdaSLien, Instagram #shanghaida eller på LinkedIn. Kontakt: ida.sandvik.lien@gmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits