Studere i utlandet?

video:shanghai del 1

 

 

 Sitter du hjemme og tenker "Ååh! Så gøy det ser ut å studere i utlandet"?

Det er det! Denne uken tenkte jeg at jeg skulle vise dere litt av moroa på film. Det er altså en grunn til at jeg jobber som blogger for DN Talent, og ikke filmregissør. Men nå har jeg sittet oppe hele natten med dette, så det er med såre øyne jeg gir dere del én av Shanghai studentliv med en touch av kinesisk pop-rock! 

Det er nok mange grunner til at folk velger å bli i Norge, men hvor mange ganger i livet er det man har muligheten til å reise ut i verden på "statens regning"?

Det sitter kanskje en ved siden av deg og sier hva med oss, og skotter opp på deg med skuffede øyne. Kjæreste er kanskje den største kjeppen i hjulet når det kommer til utvekslingsstudier. Da sier jeg hva med deg!? Jeg satt akkurat i den samme situasjonen selv for halvannet år siden. I dag er jeg riktignok singel, men jeg er allikevel så lykkelig som jeg kan bli fordi jeg har oppfylt drømmen min. Jeg har fått mange gode venner fra hele verden og har et spennende karriereliv foran meg.

Det er klart det er tøft å være langt borte fra familien, men i totusenogtolv har vi 3G, Skype, E-post og reiseforsikring. Selv Kina, som i underbevisstheten er på andre siden av jordkloden, er i virkeligheten kun tolv timer unna (Bergensbanen tur-retur). Selv ringer jeg oftere hjem nå, enn da jeg studerte i Bergen.

Litt av problemet er kanskje å få ut finger'n. Trikset jeg brukte, var å si til alle jeg kjente at jeg skulle studere i Kina, og fikk press på meg til å faktisk gjennomføre det, og for å unngå ydmykelsen; "skulle ikke du til Kina"?

Litt av grunnen til at jeg skriver dette, er vel fordi jeg er litt trist for at jeg ikke skal studere lenger... 


Hva venter du på?!:)

 

6 kommentarer

Maria

03.08.2012 kl.12:12

Ja, det var et veldig bra tips! Jeg gjorde litt det samme. Snakket mye om det, og så måtte jeg liksom gjøre det.

Xing Li

05.08.2012 kl.11:09

Hei Ida (你好)

Jeg er veldig glad i din blogger. Er du glad i SHE? supert:)

Så bra at du hadde en hyggelig studie i Shang hai. Lykke til med fremtid:)

Ida Lien

05.08.2012 kl.17:33

Xing Li: Nihao Xing Li! Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen min! Hehe, jeg liker ikke alle låtene til SHE, men Superstar er ganske kul! Har du noen tips til annen musikk kanskje?:)

Tusen takk, og lykke til til deg også!

Helene

20.08.2012 kl.11:01

Fantastisk film Ida. Jeg ble veldig misunnlig nå! Og dette var på høyde med Ola Nordmann filmen ;)

Ida Lien

21.08.2012 kl.07:04

Helene: Hahah! Ingenting kan måle seg med Ola Nordmann-filmen vår, Helene! Kanskje den fortjener en plass på bloggen;) Huihei!

Ali

14.07.2013 kl.21:38

Hei Ida! Jeg synes det å studere i Kina ser utrolig spennende ut! Jeg ønsker veldig serkt å gjøre det samme, men vet ikke hvordan! Starter mitt siste år på vgs til høsten, og har aldri hatt kinesisk på skolen! Er de mulig at jeg kan ta ett år som språk-student ved Fudan University, for eksempel ? :)

Skriv en ny kommentar

Ida Lien

Ida Lien

25, Tønsberg

Jobber i Shanghai og Vietnam. Tidligere student på Fudan University og Tongji University. Finn meg på Twitter @IdaSLien, Instagram #shanghaida eller på LinkedIn. Kontakt: ida.sandvik.lien@gmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits