Klar til å dra!

video:shanghai del 2


Her kommer del 2 av min mini-filmserie fra livet i Shanghai. 

Nå har 20 kilo lettet fra skuldrene, men omtrent 10 av de havnet som overvekt i kofferten.

Jeg har nemlig fått visum!

Kina har vunnet flest gullmedaljer i OL, - flere enn USA, og de norske håndballjentene er i semifinalen. Det føles som et bra tidspunkt å reise på.

Jeg er ikke alene om å trippe på reisefoten nå. Noen av dere kikker kanskje smånervøst mot den halvferdig pakkede kofferten. Hva tar man med når man skal flytte fra Norge? Hva kommer jeg til å savne mest? 

Du er kanskje ikke like tragisk som meg og pakker fem bokser med leverpostei, men her er tre nyttige pakktips til deg som skal flytte til Kina (eller andre merkelige land)...

  • Deodorant. Ikke mange kinesere bruker dette, derfor er også tilgangen og utvalget begrenset.
  • Foundation og kremer (til dere jenter). Blekningsmidler er å finne i nesten alle kremer og hudprodukter. Derav blir også fargen på "brun"-krem og foundation vanskelig for oss solariumsglade europeere.
  • Adapter hadde du kanskje allerede på lista, men sleng også med en skjøteledning med flere uttak. Dagens ungdom har jo både telefon, PC, mp3- spiller, barbermaskin, rettetang og... ja...
  • Sko! Til tross for at Kina er et shoppingparadis, har kinesere små føtter. Dersom du vil unngå de overprisede merkevarene, er det lurt å ta med hjemmefra.

Selv om du skulle glemme eller savne noe, fortvil ikke. Har du like fantastisk familie som jeg har, så sender de det i posten til deg. Det koster ikke mye mer enn 500 kroner å sende en 10- kilospakke fra Norge til Kina. Vær bare obs på at ting kan bli borte på veien, tollerne har vært svært glade i norsk spekemat og sjokolade. 

 

 
Reklameplakat for fuktighetskrem med blekningsmidler. Jo hvitere jo bedre!  Snørte føtter er ikke vanlig å se i dag, men små føtter har de allikevel! Denne kvinnen møtte jeg i Yunan provinsen for et par år siden.

Proviant jeg fikk tilsendt hjemmefra.

 

Livet mitt i Norge er pakket ned i 15 pappesker.Og livet mitt i Shanghai pakket klart i koffert.

7 kommentarer

Nora

08.08.2012 kl.23:51

Du kommer til å bli savnet! Men forhåpentlig vis er det ikke så lenge til du kommer tilbake :)

09.08.2012 kl.17:49

God tur!

a

09.08.2012 kl.19:54

Hva skal du gjoere i Shanghai naa? Ferie, studier eller jobb?

Michael

10.08.2012 kl.22:49

Nyt året ditt i Kina :) Veldig spennende å følge bloggen din, spesielt med tanke på at jeg skal bruke det neste året på Møre Folkehøgskole og linjen "Kina - Midtens rike" der :)

Ida Lien

21.08.2012 kl.06:59

Michael: Takk Michael, det skal jeg gjøre så godt som jeg kan;) Spennende studieretning du har valgt! Da blir det vel fort en studietur til Kina, kan jeg tenke meg? Lykke til med studier! :)

H

27.08.2012 kl.17:14

Du sier det bare koster 500 å sende en 10 kg pakke fra Norge til Kina, hva sender du med da? :-) Kjøper du esken på forhånd?

Takk for svar :-)

Ida Lien

28.08.2012 kl.04:10

H: Jepp! Da sender du med det du har savner! Men flytende ting kan du ikke legge med. Jeg har fått mye mat som f. eks sjokolade, posesuppe etc. Til jul fikk jeg sur-kål krydder, risgrøt og norske ukeblader. Vet ikke heeeelt hvordan mamma har sendt ting, men sjekk på postens nettsider så finner du det sikkert ut!

Skriv en ny kommentar

Ida Lien

Ida Lien

25, Tønsberg

Jobber i Shanghai og Vietnam. Tidligere student på Fudan University og Tongji University. Finn meg på Twitter @IdaSLien, Instagram #shanghaida eller på LinkedIn. Kontakt: ida.sandvik.lien@gmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits