Kinas merkelige gater

Ved å vise at du ikke følger med på trafikken, tvinger du den andre trafikanten til å ta hensyn til deg.

Kinesere har mange merkelige og uforståelige måter å håndtere livet på. Hvor er det de egentlig stammer fra? Dagens samfunn i Kina er så delt og historisk ulikt preget at jeg tror ikke det finnes ett fasitsvar som kan tilfredsstille noen. I dag lever både den tidlige Mao generasjonen og det 21. århundrets keiserbarn under samme tak. 

Nasjonal kulturkrasj er unnværlig.

Det finnes så mange herlige, underlige og forferdelige aspekter ved Kina som kan får deg til å le, gråte eller tvile. Her er 10 ting som beveger smilebåndet mitt i alle retninger :

 

1.       Merkevaren Mao: Gigantiske steinstatuer, kommunistluer og diverse Mao assesoarer er fremdeles å finne overalt i Kina, til tross for diktatorens rulleblad. Deng Xiaoping derimot, som løftet Kina fra elendigheten, er ikke se som suvenirikon. 
2.       Spis grisehjerne: Det gjør deg klokere ifølge kinesisk tradisjon, mens å spise panda er lik dødsstraff.

 

 

3. Kinesisk turisme: Nasjonale ferier er ikke til å slappe av, men for køing og knuffing på de mest populære turistdestinasjonene i funky gruppe-hatter. 

 

4. Nasjonal sikkerhet: Kina bruker mer penger på lokal sikkerhet enn de gjør på forsvartet.

 

5. Paraply for ikke å bli brune.

 

6. Kinesiske brudebilder: Å være hvit brud er siste skrik. Da må man også ha brudebilder som står i stil foran vestlige bygninger, helst kirker. Her står brudeparene i kø for å ta bilde foran kriken i Thems Town, som er en tro kopi av en engelsk by litt uten for Shanghai.

 

7. Eksklusive merkevarer

 

8. Intimgrenser: Ikke eksisternede...

 

9. Shanghainesere i pyjamas: Morgen eller kveld, på supermarkedet eller i parken, det spiller ingen rolle! 10. Og offentlig toaletter...11 kommentarer

Espen

30.10.2012 kl.13:02

Helt sikkert at det er ganske pinlig i offentlig toaletter. Man kan jo hilse hverandre under.......

Ida Lien

30.10.2012 kl.17:08

Espen: Hehe ja, og nysgjerrig er kineserne og!!:P

Gerald

31.10.2012 kl.16:48

Umbrellas for not getting a tan / or brown is common in all of Asia, not only China :)

Chinese and the rest of South-East Asia has a white complex where they spend endless sums on whitening cream to avoid getting dark due to the sun. The main reason behind this, is being white / light colored is of higher class (works in an office) , a dark person (is a laborer / working, as he /she belongs to the lower class, and has to work outside, under the sun....

Anne Kristine Zoumblios

01.11.2012 kl.21:12

Pleier sjelden aa kommentere om jeg leser en blogg, men dette var virkelig bra skrevet! Utrolig spennende og kunne se en annen kultur. Selv bor jeg i Los Angeles, og har bodd her siden August 2011. Utrolig bra blogg, staa paa, gleder meg til aa lese mer!

Mvh Anne :)

Tiril Eline

01.11.2012 kl.22:00

Åh gurimalla jeg skvatt da jeg skjønte hv som lå i de kjøttpakkene

Ida Lien

02.11.2012 kl.08:33

Gerald: Det er morsomt å se hvordan skjønnhetsidealet i verden på sett og vis møtes på midten. Vi griller oss i solarium og maler øynene smale, mens de bleker huden og bruker øye-klistrelapper! :)

Ida Lien

02.11.2012 kl.08:36

Anne Kristine Zoumblios: Hei, og tusen takk for veldig oppmuntrende kommentar! Kina har mye spennende kultur å by på, så jeg håper du fortsetter å følge med!:)

Har selv aldri vært i Los Angeles, men jeg kan tenke meg det er et spennende sted å bo! Lykke til i LA, Anne Kristine!:)

Ida Lien

02.11.2012 kl.08:37

Tiril Eline: Heheh! Det gjorde jeg også første gang jeg så alligatorer i frysedisken på Wallmart!;)

C

03.11.2012 kl.17:31

lol "Eksklusive merkevarer" og du tok bildet av en VW..... fant du ikke en maserati eller porsche?

eller mente du djevelen rundt logoen?

Ida Lien

04.11.2012 kl.12:43

C: Det var en ironisk kommentar om Kinas bruk av merkevarer. Som f.eks heldrekkene LV-joggedress...

Nora

12.11.2012 kl.23:07

Det er vel kanskje det mest offentlige toalettet jeg noen gang har sett!

Skriv en ny kommentar

Ida Lien

Ida Lien

25, Tønsberg

Jobber i Shanghai og Vietnam. Tidligere student på Fudan University og Tongji University. Finn meg på Twitter @IdaSLien, Instagram #shanghaida eller på LinkedIn. Kontakt: ida.sandvik.lien@gmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits