- Synes du virkelig det er morsomt?

DA er jeg tilbake! Jeg trengte bare en liten pust i bakken, men jeg er altså nå tilbake i Shanghai. Jeg er veldig glad for at dere fortsatt vil følge med på livet mitt her. Hadde det ikke vært for de hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått fra dere lesere, ville jeg nok aldri fortsatt med bloggingen! Men her er jeg nå da.

Det har vært en spennende måned hjemme i Norge, med en god blanding av glede, frustrasjon og usikkerhet. Sånn som følger med en ny jobb. Men jeg har lært mye. Det går sakte, men fremmover, og jo mer jeg forstår, jo mer spennende blir det.

Hverdagen jeg nå har reist tilbake til kommer til å bli helt annerledes enn den jeg har skrevet om tidligere. Jeg skal riktig nok fortsette å studere kinesisk, men nå som en (liten) del av jobben. Jeg kjenner at det trigger en ny pugge-glede i meg, fordi studiene nå får en helt ny mening når jeg skal bruke det til noe konkret.


T-skjorta mi:)

Så sært

En videregående elev stilte meg nylig et spørsmål som fikk meg til å innse hvor sær jeg egentlig er; "når du sitter time ut og time inn og øver kinesiske tegn, synes du virkelig det er morsomt?" På nyåret var jeg nemlig innom skolen jeg gikk på videregående for å holde foredrag om studiemuligheter i Kina. Jeg tror de syntes det virket spennende, men da jeg til slutt spurte de om noen kunne tenke seg å studere i Kina, kikket de litt brydd i bakken og ristet på hodet. Og jeg som trodde jeg skulle klare å rekruttere noen sjeler til Kina... Vel, vel. Det er vel fremdeles litt sært da. Jeg gir dem fire år til, så kommer de nok krypende!

Men morsomt? Det er jo ikke puggingen som er morsom, men mestringsfølelsen man får etterpå. Dere som har vært borti flytende fag som for eksempel exphil og exfac, forstår kanskje at det er befriende å pugge på noe som er svart på hvitt,  - uansett hvor krøllete og kringlete det svarte måtte være.

Dette var bare en unødvendig debreifing. Jeg skal fortelle dere mer om jobben og livet senere! 

 

Ser forsåvidt at jeg må jobbe med kroppsholdningen min....hehe! Under følger linken til artikkelen som ble skrevet av elevene. Alle fakta er ikke plassert helt i riktig boks, men skjønner at min studievei kan virke litt komplisert. Veldig flinke elever:)

Foto: Helene Jelø Spanthus, (1MKA) Horten vgs. 

Internvju: http://hvs.vfk.no/Globalt/Nyheter/Forelsket%20seg%20i%20Shanghai.aspx
På Civitafrokost i Oslo med Kinas fremtid som tema. Deltagerne var blant annet Kristoffer Rønneberg, Mette Hansen og Erik Solheim. Mer om dette senere!


Jeg henger alltid litt etter, men  NÅ kan dere også følge meg på Instagram: shanghaida 

 

 

5 kommentarer

Fredrik

14.02.2013 kl.17:20

Flott at du er tilbake igjen! Det er fint å høre om hva slags spennende valg andre tar, og ikke minst mulighetene og opplevelsene som kommer med det.

Espen

22.02.2013 kl.09:16

Welcome back Ida!

Emilie

07.03.2013 kl.17:37

Hei! Jeg har veldig lyst til å reise til Kina til høsten og studere kinesisk. Jeg har funnet et program ved Tsinghua i Beijing som høres spennende ut, men det får jeg jo ikke støtte til av lånekassen. Jeg mener å ha lest at du tok ex.phil og ex.fac eksamener og slik fikk studielån. Hvordan gjorde du det? Kan en bare melde seg opp til eksamener ved et norsk universitet? Hadde satt stor pris på svar! :)

Ida

18.03.2013 kl.20:19

Hei! Jeg er en av dem som satt der og hørte på deg på Horten vgs, og jeg vil bare si at det virket utrolig interessant! Drømmen er vel å gjøre noe lignende, bare i Afrika istedenfor. Å sjekke bloggen din, var faktisk det første jeg gjorde da jeg satt meg ved pcen etterpå :) Og du var utrolig flink til å fortelle om Kina, altså!

a

10.04.2013 kl.18:09

Hei Ida.

Naar kommer det nytt innlegg? Lenge siden naa. For travel med jobb?

Skriv en ny kommentar

Ida Lien

Ida Lien

25, Tønsberg

Jobber i Shanghai og Vietnam. Tidligere student på Fudan University og Tongji University. Finn meg på Twitter @IdaSLien, Instagram #shanghaida eller på LinkedIn. Kontakt: ida.sandvik.lien@gmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits