Kadaver på tallerkenen

Egne bordmanerer er ikke det første man tenker på når man sitter på kinarestaurant omgitt av høylytt smatting og slurping. Jeg har sluttet å legge merke til det, ogdetlegger andre merke til. Jeg har blitt en kineser, sier de. Det innebærer at jeg har blitt mer eller mindre sosialt tilbakestående...

Kalligrafimester Ai Da

Det skjedde mye de siste dagene i Shanghai. Jeg ble blant annet offentlig ydmyket på People's Square! Jeg skulle gjerne likt å si at jeg ble valgt ut til dette fordi jeg var den beste kalligrafistudenten, men det ville vært løgn, for jeg hadde aldri skrevet kalligrafi før! Midt på People's Squar...

Ettersjokket

Jeg har aldri fått kultursjokk i Kina. Jeg tror det har mye med min tidlige fasinasjon å gjøre. Det er nå femte gangen jeg er i landet, og seks år siden jeg var her første gang. Allikevel er det dager som er tunge. Dager med kulturelle ettersjokk, som får meg til å låse meg inne på rommet med en...

Storbylivet

Jeg liker å fremstille meg selv som en antropolog som kommer til Shanghai med safarihatt og Gore tex for å lære om kulturen. I virkeligheten tripper jeg rundt på høyhelte sko og nyter storbylivet. Tidligere har jeg skrevet mye om kinesiskstudier og kulturforskjeller, men lite om hvordan det fakt...
Ida Lien

Ida Lien

25, Tønsberg

Jobber i Shanghai og Vietnam. Tidligere student på Fudan University og Tongji University. Finn meg på Twitter @IdaSLien, Instagram #shanghaida eller på LinkedIn. Kontakt: ida.sandvik.lien@gmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits